Πτυχίο Νομικής (4 έτη)

Πτυχίο Νομικής (4 έτη)

Διάρκεια Προγράμματος σπουδών

4 έτη, 8 εξάμηνα

Τίτλος Σπουδών

Πτυχίο Νομικής (LL.B)

Επίπεδο

Πτυχίο

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνικά

Είδος

Συμβατική Εκπαίδευση (φυσική παρουσία)

Πλήρης ή Μερική Φοίτηση

Ελάχιστος αριθμός ECTS μονάδων

240

Σκοπος του προγραμματος σπουδων:

Τα διάφορα νομικά προβλήματα και η επιβαλλόμενη άμεση αντιμετώπισή τους, κατέστησαν τη νομική επιστήμη αναγκαιότητα, η οποία όλο και περισσότερο καταλαμβάνει δεσπόζουσα θέση στην καθημερινότητά μας. Η πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων, ανεξάρτητα από την όποια μορφή και αν έχουν στην εποχή μας, απαιτεί όπως τα προβλήματα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα να ικανοποιείται το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας.

Γι’ αυτό και το Τμήμα Νομικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Philips αποσκοπεί να δημιουργήσει νομικό κέντρο αριστείας, έτσι ώστε οι απόφοιτοι να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για την άσκηση του επαγγέλματός τους και παράλληλα να εμποτιστούν με υψηλό αίσθημα ηθικής ευθύνης έναντι των ατόμων και της κοινωνίας, γενικότερα.

Ο σκοπός του Προγράμματος Σπουδών είναι η παροχή στους φοιτητές της υποστήριξης ώστε να αποκτήσουν την απαιτούμενη γνώση για τη λειτουργία των νομικών συστημάτων Κύπρου και Ελλάδος και κατά συνέπεια του αγγλοσαξονικού συστήματος καθώς και το νομικό σύστημα που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Συνεπώς, το Πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή σπουδών υψηλής ποιότητας με αποδέκτες όσους φιλοδοξούν να υπηρετήσουν τη δικαιοσύνη. Ειδικότερα, ανάμεσα στους στόχους του Προγράμματος συγκαταλέγονται η παροχή προς τους φοιτητές:
• Όσο το δυνατόν ανθρώπινη προσέγγιση της νομικής επιστήμης, ώστε να αναπτύξουν αναλυτικές, κριτικές και πνευματικές ικανότητες για πλήρη αντίληψη, κατανόηση και αξιολόγηση όποιων νομικών προβλημάτων παρουσιάζονται,
• τις βάσεις για να καταστούν οι σύγχρονοι νομικοί επιστήμονες εξοικειωμένοι με τις νομικές προκλήσεις της κοινωνίας και γνώστες της λειτουργίας των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συναφούς νομοθεσίας καθώς και την επίδρασή τους στο ημεδαπό δίκαιο,
• την απαραίτητη εξοικείωση, αντίληψη, λειτουργία και πρακτική εφαρμογή είτε του κυπριακού είτε του ελληνικού νομικού συστήματος,
• την απόκτηση βαθιάς γνώσης σε σχέση με την ερμηνεία, και την εφαρμογή των κανόνων δικαίου αλλά και την πολυεπίπεδη σημασία και επίδραση των εν λόγω κανόνων στη ζωή των ανθρώπων.

Γενικά το Πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, εφοδιάζει τους φοιτητές με τις απαραίτητες γνώσεις περί φιλοσοφίας και ιστορίας του δικαίου, συστημικές γνώσεις ιδιωτικού και δημόσιου δικαίου, της ποινικής επιστήμης και του διεθνούς δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου.

Προσδοκωμενα μαθησιακα αποτελεσματα:

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι φοιτητές αναμένεται να :
• Αναπτύξουν κριτική εκτίμηση για τις αξίες του νόμου και τη σχέση μεταξύ της νομοθεσίας και της ευρύτερης επίδρασή της, και να κατανοούν, διεισδυτικά, συγκεκριμένα και επιλεγμένα νομικά θέματα.
• καταστούν πιο ευαίσθητοι τόσο στις νομικές τεχνικές όσο και στις πολυπλοκότητες της νομοθεσίας.
• εμβαθύνουν στην αλληλοεπίδραση μεταξύ των διαφόρων τομέων του δικαίου και ουσιωδώς να κατανοούν τη δικανική αναλυτική διαδικασία.
• καταστούν έτοιμοι να χρησιμοποιούν τις αναλυτικές και ερευνητικές τους ικανότητες και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.
• αναπτύξουν νομική κριτική ικανότητα και να εμπεδώσουν τις λειτουργίες του δικαίου καθώς και προσωπικές και διαπροσωπικές δεξιότητες, και
• εξοικειωθούν σε πρακτικό επίπεδο, με τους θεσμούς και τις μεθόδους της νομικής επιστήμης.

Κριτηρια εισδοχης φοιτητων:

Για την εισαγωγή φοιτητών στο Πρόγραμμα απαιτούνται :
(α) απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Λυκείου ή αντίστοιχου πιστοποιητικού) από δημόσια ή ιδιωτική σχολή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξαετούς κύκλου σπουδών, εγγεγραμμένη στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας, με ελάχιστο βαθμό απολυτηρίου 16/20 και άνω.

(β) Επιπρόσθετα στοιχεία με τα οποία να αποδεικνύεται ότι ο υποψήφιος φοιτητής είναι ικανός στην προφορική και γραπτή επικοινωνία στην ελληνική γλώσσα και να επιτύχει σε προσωπική συνέντευξη με τον Υπεύθυνο Εγγραφής φοιτητών του Πανεπιστημίου μας, η οποία πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου ή μέσω τηλεφώνου / Microsoft Teams.

(γ) Υποψήφιοι φοιτητές που δεν έχουν τον ελάχιστο απαιτούμενο βαθμό 16/20 και άνω θα περάσουν από διαδικασία προσωπικής συνέντευξης και επιπρόσθετα πρέπει να επιτύχουν στις κατατακτήριες εξετάσεις στην Ελληνική γλώσσα, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να εισαχθούν στο πρόγραμμα Νομικής .

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΕΤΟΣ 1

Ενα μαθημα απο τα μαθηματα επιλογης του καταλογου στο τελος της σελιδας.

Ενα μαθημα απο τα μαθηματα επιλογης του καταλογου στο τελος της σελιδας.

ΕΤΟΣ 2

Ενα μαθημα απο τα μαθηματα επιλογης του καταλογου στο τελος της σελιδας.

Ενα μαθημα απο τα μαθηματα επιλογης του καταλογου στο τελος της σελιδας.

ΕΤΟΣ 3

Ενα μαθημα απο τα μαθηματα επιλογης του καταλογου στο τελος της σελιδας.

Ενα μαθημα απο τα μαθηματα επιλογης του καταλογου στο τελος της σελιδας.

ΕΤΟΣ 4

Ενα μαθημα απο τα μαθηματα επιλογης του καταλογου στο τελος της σελιδας.

Ενα μαθημα απο τα μαθηματα επιλογης του καταλογου στο τελος της σελιδας.

μαθηματα επιλογης

Department Contact Info

Τμήμα Νομικής

4-6 Lamias Street, 2001 Nicosia – Cyprus
P.O.Box 28008, 2090 Strovolos,
Nicosia – Cyprus

+357 2244 1860

Mon – Fri 9:00 a.m. – 5:00 p.m.

Social Info