Διεθνής Αναγνώριση του έργου του Κύπριου Νευρολόγου Ψυχιάτρου. Δρ. Κυριάκου Βερεσιέ στην πρόληψη

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, Κολόμπο το Διεθνές Κέντρο επιμόρφωσης με έδρα το Λονδίνο,

Spinnaker International τίμησε τον κύριο επιστήμονα Δρ. Κυριάκο Βερεσιέ, Καθηγητή στο PHILIPS UNIVERSITY με την ανακήρυξη του σε επίτιμο καθηγητή. 

Ο Διευθυντής του Κέντρου Καθηγητής John White παραδίδοντας το σχετικό δίπλωμα στον Δρ. Βερεσιέ εξήρε την προσφορά του στην πρόληψη των εθισμών και της ψυχικής υγείας όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε αλλά μέρη του κόσμου.

Ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Κ Chaminda De Silva ευχαρίστησε τον Δρ. Βερεσιέ για την συμβολή του στην  πρωτοποριακή εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης στην Σρι Λάνκα και την προώθηση δημιουργικών σχέσεων με το ΚΕΝΘΕΑ στην Κύπρο.

Ο Δρ. Βερεσιές στην χαιρετιστήρια του ομιλία εκτός από την αναφορά του στα θέματα πρόληψης των εθισμών και της ψυχική υγείας ανάφερε την κατάσταση του συνεχούς τραυματικού στρες που ζει ο Κυπριακός λαός λόγω της κατοχής και της ανασφάλειας της μη επίλυσης του πολιτικού προβλήματος.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του ο Δρ. Βερεσιές επισκέφθηκε εκπαιδευτικά κέντρα όπου εφαρμόζονται προγράμματα πρόληψης.

Ιδιαίτερα ευχαριστίες στη κ. Άντρη Στέλιου, Εκπαιδευτικός Σύμβουλος και Vice Chairperson για Spinnaker International, από τη Λάρνακα, που έχει οργανώσει αυτό το γεγονός για τη Κύπρο να έχει αναπτύξει αυτές τις σχέσεις με το Υπουργείο Παιδείας της Σρι Λάνκα.