ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΜΒΑ)

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΜΒΑ)

Διάρκεια Προγράμματος σπουδών 18 μήνες, 3 εξάμηνα
Τίτλος Σπουδών MBA
Γλώσσα διδασκαλίας Ελληνικά
Είδος Εξ αποστάσεως
Ελάχιστος αριθμός ECTS μονάδων 90

Σκοπος του προγραμματος σπουδων:

Το μεταπτυχιακό MBA έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως το κορυφαίο προσόν στο τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Επιπλέον, έχει καταστεί πολύπλευρο, καθώς οι διάφορες σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων συνεχώς καινοτομούν και διαφοροποιούν τα μαθήματα ώστε παραμένουν σχετικές με τις αγορές και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και στις παραμέτρους που επιβάλλουν οι ανάγκες των φοιτητών και της εργασιακής αγοράς. Αρκετές σημαντικές τάσεις καθοδηγούν αυτήν την εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένης της παγκοσμιοποίησης, της πληροφορικής και του τρέχοντος επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Η πρόοδος τα τελευταία έτη έχει βοηθήσει πολύ, καθιστώντας την διδασκαλία του περιεχομένου των μαθημάτων ταχύτερη, βοηθώντας στη δημιουργία μιας εικονικής φοιτητικής κοινότητας για άτομα που σπουδάζουν εξ αποστάσεως. Υπάρχει μια αυξανόμενη τάση να απομακρυνθούμε από τη συμβατική μέθοδολογία δασκάλου-φοιτητή, χρησιμοποιώντας εξ αποστάσεως διδακτικό υλικό και μεθοδολογίες, την συμμετοχή συνεργαζόμενων και ομότιμου διδακτικού προσωπικού, και ενθαρρύνοντας τους φοιτητές να συνεργαστούν σε συζητήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook κ.α.

Η αγορά για προσφορά και απόκτηση του MBA έχει γίνει πιο ευέλικτη, και πολλοί πάροχοι προσφέρουν μαθήματα με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ηλεκτρονικής μάθησης ή μερικής απασχόλησης, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στα στελέχη των επιχειρήσεων.

Η διεργασία της μάθησης με διαφοροποιημένες απαιτήσεις έχει νόημα για τους ανθρώπους που έχουν ευέλικτα πρότυπα εργασίας. Οι σπουδές MBA εξ αποστάσεως, δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να παραμείνουν στη δουλειά τους, ενώ σπουδάζουν, και ως εκ τούτου, δεν συνεπάγεται διακοπή της εργασίας και επαγγελματικής σταδιοδρομίας όπως συμβαίνει σε ένα συμβατικό πλήρους απασχόλησης MBA. Οι φοιτητές σε ένα ευέλικτο πρόγραμμα MBA, έχουν τη δυνατότητα να μάθουν έννοιες και να τις εφαρμόσουν αμέσως στην πράξη.

Τέλος, οι κάτοχοι MBA έχουν πολλά να προσφέρουν, και θα συνεχίσουν να το κάνουν, «καθώς τα προγράμματα MBA συνεχίζουν να εξελίσσονται για να καλύψουν καλύτερα τις ανάγκες των πολυάσχολων στελεχών», εξηγεί ο Niger Banister.

Προσδοκωμενα μαθησιακα αποτελεσματα:

(1) Στόχοι του προγράμματος είναι:
Το πρόγραμμα MBA έχει ως στόχο να βοηθήσει τους φοιτητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες που μπορούν να τους βοηθήσουν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις σημερινές πραγματικότητες σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην παροχή βοήθειας στους φοιτητές να αναπτύξουν ισχυρές και αναπτυσσόμενες δεξιότητες λήψης αποφάσεων. Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί χρειάζονται ηγέτες με μια προοδευτική κατανόηση των βασικών πτυχών των επιχειρήσεων, της διαχείρισης, και εμπιστοσύνης, και της ικανότητας να ανταποκριθούν σε νέες προκλήσεις και να ενισχύσουν τις προσδοκίες τους και τη απόδοση του οργανισμού τους.

Το πρόγραμμα MBA, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους αποφοίτους τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνουν παραγωγικοί και πολύτιμοι επαγγελματίες στην κοινωνία, και να προσαρμοστούν και να υπερέχουν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

(2) Μαθησιακά αποτελέσματα γενικά
Προβλεπόμενα μαθησιακά αποτελέσματα σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων
Οι φοιτητές που αποφοιτούν από το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι σε θέση να:
* Αναγνωρίζουν και να αξιολογούν τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφοροι οργανισμοί.
* Επιδεικνύουν τη γνώση του τρόπου επιλογής των προτεραιοτήτων για τη βελτίωση της οργανωτικής απόδοσης και να σχεδιάζουν τα μέσα για να επιτύχουν αυτήν τη βελτίωση.
* Επιδεικνύουν κατανόηση των βασικών σταδίων και προκλήσεων που εμπλέκονται στον εντοπισμό ευκαιριών και στρατηγικών για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, ιδίως στο νέο ψηφιακό περιβάλλον.
* Κατανοούν τις βασικές αρχές διοίκησης και τις διαδικασίες που είναι ζωτικής σημασίας για την επιχειρηματική επιτυχία και που λειτουργούν από εξειδικευμένες λειτουργικές ομάδες σε έναν οργανισμό.
* Επιδεικνύουν βαθιά γνώση των πτυχών της διοίκησης και των προκλήσεων της βιομηχανίας και της υγειονομικής περίθαλψης.

Προοπτικες Απασχολησιμοτητας Αποφοιτων

Οι προοπτικές σταδιοδρομίας είναι εξαιρετικές για τους αποφοίτους του προγράμματος MBA του Philips University. Η αποστολή μας είναι oi απόφοιτοι να καταρτιστούν επαγγελματικά σχετικά με τους θεματικούς τομείς που χρειάζονται οι εργοδότες. Σχεδιασμένο για μεσαία έως ανώτερα στέλεχη, έμπειρους ηγέτες ομάδων ή επαγγελματίες, το MBA στοχεύει στην καλλιέργεια της εμπιστοσύνης στους τομείς μιας επιχείρησης και να ενισχύσει τις ικανότητες των συμμετεχόντων να σκέφτονται και να λειτουργούν πιο στρατηγικά.

Το πρόγραμμα MBA του Philips University έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει και να οξύνει το έργο της ηγεσίας των αποφοίτων με πρακτικές δεξιότητες, εφαρμοσμένη θεωρία, και εμπιστοσύνη που χρειάζονται για να ενισχύσουν τις πωλήσεις και το καθαρό κέρδος των διαφόρων οργανισμών.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που τα μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που προσφέρει το Philips University, τυγχάνουν διαπίστευσης ή απαλλαγής από επαγγελματικούς φορείς, χαρακτηριστικά που δηλώνουν την ποιότητα των προγραμμάτων μας και αντικατοπτρίζουν την πρακτική και εφαρμοσμένη φύση του προγραμμάτων σπουδών μας.

Στους αποφοίτους το ΜΒΑ προσφέρει μια γρήγορη πορεία εξέλιξης της σταδιοδρομίας, και βάση από την οποία θα αναπτυχθεί νέα κατεύθυνση σταδιοδρομίας.

Η ζήτηση για υψηλά προσόντα και δεξιότητες στη Διοίκηση Επιχειρήσεων παραμένει παραδοσιακά υψηλή στην Κύπρο, και λόγω των πιο πάνω αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω. Η επιβεβαίωση των παραπάνω τάσεων λήφθηκε από έρευνες που απευθύνθηκαν στην ένωση αποφοίτων του Philips College, στους φίλους του Philips University, στην Ομοσπονδία Εργοδοτών, στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου, στο Κυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο, κ.ά.

Κριτηρια εισδοχης φοιτητων

Για την εισαγωγή φοιτητών στο Πρόγραμμα απαιτούνται :
Όροι εισδοχής φοιτητων:
• Πτυχίο από αναγνωρισμένο/πιστοποιημένο ίδρυμα Ανώτερης Εκπαίδευσης
• Αποδεικτικά στοιχεία ότι ο αιτών έχει επάρκεια στα γραπτά και προφορικά Ελληνικά.
• Επιτυχής ολοκλήρωση προσωπικής συνέντευξης με τον Προστάμενο Εγγραφών εισδοχές, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τηλεφώνου / Skype / Zoom.

Διδακτικο Προσωπικο


ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (MBA)

Department Contact Info

Business Department

4-6 Lamias Street, 2001 Nicosia – Cyprus
P.O.Box 28008, 2090 Strovolos,
Nicosia – Cyprus

+357 2244 1860

Mon – Fri 9:00 a.m. – 5:00 p.m.

Social Info