ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ

Πτυχίο MBA (Master in Business Administration) με ειδίκευση σε:

  • Γενική Διοίκηση (General Management)
  • Διοίκηση Μονάδων Υγείας (Healthcare Management)
  • Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα (Innovation and Entrepreneurship)

Σκοπός

Η Παγκοσμιοποίηση και Ψηφιοποίηση των διεθνών οικονομιών δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας ειδικά στην μετα Covid-19 εποχή. Πιο συγκεκριμένα, στη Κύπρο με την εξαγγελία του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προβλέπεται δραστική αύξηση σε διευθυντικές απαιτητικές θέσεις εργασίας, ειδικά στους τομείς Γενικής Διεύθυνσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και Διοίκησης Μονάδων Παροχής Υγείας.

Το πτυχίο ΜΒΑ στοχεύει ακριβώς άτομα που θέλουν επιχειρηματική εκπαίδευση υπό πραγματικές συνθήκες, όπου η εκμάθηση των θεωριών, εργαλείων και τεχνικών, συμπληρώνεται με την εκμάθηση εφαρμογής των σε πραγματικές επιχειρηματικές καταστάσεις. 

Οι υποψήφιοι είναι άτομα αφοσιωμένα που επιδιώκουν να γίνουν καλύτεροι ηγέτες, ομαδικοί παίκτες και να αναπτύξουν τους εαυτούς τους και άλλους.

Το πρόγραμμα MBA, με ένα εξατομικευμένο φοιτητοκεντρικό τρόπο, βοηθά τους φοιτητές να αναπτύξουν εκείνες τις θεμελιώδεις ικανότητες που είναι  αναγκαίες, να ασκήσουν διοίκηση αποτελεσματική υπό τις σημερινές πραγματικότητες ενός ανταγωνιστικού κόσμου. Μεγάλη έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη ισχυρών μεταδόσιμων ικανοτήτων λήψης αποφάσεων. Επιχειρήσεις και οργανισμοί χρειάζονται ηγέτες με βαθιά κατανόηση των βασικών πτυχών των επιχειρήσεων και του μάνατζμεντ, αλλά και την αυτοπεποίθηση και ικανότητα να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις, και να αυξάνουν το επίπεδο των προσδοκιών τους και την απόδοση της επιχείρησης τους.

Πιστοποίηση

  1. Το ΜΒΑ πρόγραμμα του Philips University αναγνωρίζεται από το  Chartered Management Institute (CMI), UK, το οποίο παρέχει τα πιο ψηλά επίπεδα και προδιαγραφές  εξαιρετικού μάνατζμεντ.
  2. Επίσης είναι πιστοποιημένο από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

 Περιεχόμενο

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε από μια ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων, κατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας των αναδυομένων αναγκών της αγοράς εργασίας. Οι ίδιοι είναι και οι διδάσκοντες των επιμέρους μαθήματων. Είναι χωρισμένο σε τρία (3)  εξάμηνα (μέγιστος χρόνος 18 μήνες συμπεριλαμβανομένης και της διπλωματικής εργασίας), 90 ECTS Master’s πτυχίο, το οποίο προσφέρεται σε πλήρη η μερική μορφή ( 24 μήνες) στη Ελληνική η και Αγγλική γλώσσα.

Το πρόγραμμα είναι δομημένο με τρεις (3) συγκεντρώσεις επιλογής: 1. Γενική Διεύθυνση, 2. Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα και Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Ο όλος σχεδιασμός και διδασκαλία του προγράμματος έχει ως στόχο  να εξοπλίσει τους αποφοίτους με γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες για να γίνουν παραγωγικοί και πολύτιμοι επαγγελματίες στην κοινωνία, και να είναι σε θέση να προσαρμόζονται και να αριστεύουν σε ένα μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, πολλάκις δραστήριοι και ηγήτορες αλλαγών. 

Διδακτική Μεθοδολογία

Το Philips University πιστεύει ακράδαντα στην εξατομικευμένη και φοιτητοκεντρική διδακτική πολιτική. Ως συνέπεια, χρησιμοποιεί ένα φάσμα εκπαιδευτικών μεθόδων που περιλαμβάνουν, διαλέξεις, διαλέξεις ειδικών και επαγγελματιών, σεμινάρια, εργαστήρια, περιπτωσιακές μελέτες, διαδραστικά φοιτητικά φόρουμ, δράσεις σε πραγματικές εταιρείες και χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών ηλεκτρονικών πλατφορμών και μέσων.

Προοπτικές

Οι απόφοιτοι εργοδοτούνται σε ποικιλία επιχειρήσεων και οργανισμών κυβερνητικών η ιδιωτικών, κερδοσκοπικών και μη, σε μέσες και υψηλές διευθυντικές θέσεις. Όσοι οραματίζονται σε μια ακαδημαϊκή και ερευνητική καριέρα μπορούν να ακολουθήσουν το Διδακτορικό Πρόγραμμα του Philips University (παρατίθενται ειδικότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα).