ΛΑΖΟΥ-ΜΠΑΛΤΑ ΚΑΛΥΨΩ

ΛΑΖΟΥ-ΜΠΑΛΤΑ ΚΑΛΥΨΩ, BA, MA, M.Phil, Ph.D

Επίκουρη Καθηγήτρια

Biography

Η Καλυψώ Ν. Λάζου-Μπαλτά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέτρα της Μυτιλήνης. Είναι απόφοιτος τριών Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: α) Φιλολογίας (κατ/νση Κλασικής Φιλολογίας), β) Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας και γ) Θεατρικών Σπουδών. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους: α) Master of Arts στη Συγκριτική Φιλολογία του Universityy College London (U.C.L.), β)Master of Philosophy στην Εκπαιδευτική Πολιτική & στη Διοίκηση Εκπαίδευσης από το Τμήμα Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έλαβε τη Διδακτορική της Διατριβή ομοφώνως με «άριστα» από το Τμήμα Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι απόφοιτος του ετήσιου προγράμματος ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και στον Προσανατολισμό (ΠΕ.ΣΥ.Π.) της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Εργάστηκε στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 ως Δημοσιογράφος στην ΕΡΤ. Επιτυχούσα του διαγωνισμού εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ (2000), από το 2002 εργάζεται ως Φιλόλογος στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2016 ως το 2020 υπηρέτησε στο Πρότυπο Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Από το 2020 είναι Διευθύντρια στο 3ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου – Σοφία Μπεφόν. Εκπαιδεύτρια σε Δημόσια Ι.Ε.Κ., σταθερή συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Συντονίστρια, Εμπειρογνώμονας, Αξιολογήτρια νέων Π.Σ. από το 2014, από το 2021 και Επιμορφώτρια εκπαιδευτικών). Μέλος του Μητρώου Κυρίου Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Έχει συγγράψει τριάντα πέντε πρωτότυπες εργασίες, που είτε ανακοινώθηκαν σε ερευνητικά συνέδρια είτε δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά περιοδικά με το σύστημα των κριτών.